fbpx
Hoppa till innehåll

Bransch- &
arbetsgivar­organisation
för alla som gör
mat & dryck i Sverige

Debatt 14/5 om internationell handel inför EU-valet

Hur ska vi stärka EU:s position i den globala ekonomin? Har europeiska företag bra handelsmöjligheter på den globala marknaden? Det är några av frågorna som kommer avhandlas på Svenskt Näringslivs EU-debatt den 14 maj i Göteborg, med deltagande av några av de svenska kandidaterna till Europaparlamentet, företagsledare, representanter för näringslivet och beslutsfattare.
29 april 2024

Livsmedelsstrategi 2.0: ”Möjlighetsfönstret står på vid gavel”

Torsdagen den 18 april bjöd landsbygdsminister Peter Kullgren in till ett möte om livsmedelsstrategin 2.0. Jimmy Sandell, kommunikations- och näringspolitisk chef på Livsmedelsföretagen, delar med sig av sina intryck för Livsmedel i fokus.
19 april 2024

Öppet hus om otillbörliga handelsmetoder

Under våren arrangerar Konkurrensverket digitala öppna hus om olika aspekter av UTP-lagen och otillbörliga handelsmetoder i livsmedelskedjan. Nästa två tillfällen är 3 maj (gränsdragningsfrågor kring osålda produkter) och 31 maj (sekretesskyddet).
30 april 2024

Här är alla livsmedel med skyddade beteckningar

Vad har Kalix Löjrom, Svecia och falukorv gemensamt? Jo, de alla har skyddade beteckningar! Här kan du läsa mer om skillnaderna på de olika beteckningarna och vilka fler produkter som har beteckningarna idag.
30 april 2024

Våra experter finns här för dig

Som medlem i Livsmedelsföretagen har du tillgång till några av Sveriges främsta experter inom arbetsrätt, arbetsmiljö, livsmedelslagstiftning och medierådgivning.
  • Rådgivning i arbetsgivarfrågor
  • Rådgivning i arbetsmiljöfrågor
  • Råd om livsmedel och lagstiftning
  • Krishantering och medierådgivning

Livsmedels­företagens Hållbarhetsmanifest

Manifestet bygger på fem hållbarhetsåtaganden som Livsmedelsföretagens medlemmar kan ansluta sig till: fossilfri produktion och transport, halverat matsvinn, återvinningsbara förpackningar, goda leverantörsvillkor och effektivare vattenanvändning.

Folkhälsa och matglädje

Livsmedelsföretagen har definierat fem särskilt viktiga områden inom mat och hälsa. Tillsammans beskriver de hur livsmedelsbranschen arbetar för att främja mer hälsosamma mat- och levnadsvanor för alla.

Eat a Swede

Går det att producera högkvalitativ mat till 10 miljarder människor på ett hållbart sätt? Frågar du oss är svaret tveklöst ja. Om svenska livsmedelsproducenter får rätt förutsättningar kan de visa resten av världen vägen till hållbar produktion.