fbpx
Hoppa till innehåll

Bransch- &
arbetsgivar­organisation
för alla som gör
mat & dryck i Sverige

Ovetenskapliga förslag löser inte matens hållbarhetsutmaningar

Våra medlemmars hållbarhetsinsatser behöver ges bättre förutsättningar att öka, i stället för att undermineras av ogenomtänkta policyförslag, skriver Palle Borgström, förbundsordförande LRF och Björn Hellman, vd Livsmedelsföretagen.
25 mars 2024

Kostapokalypsens yra ryttare

Mattias Göransson på Magasinet Filter har läst Chris van Tullekens omtalade bok om farorna med "ultraprocessad" mat. Göransson hittar väldigt många tveksamheter, både i van Tullekens bok och i vetenskapen som ligger till grund för NOVA-systemet och begreppet "ultraprocessat".
25 mars 2024

Därför gynnas EU om Ukraina blir medlem – ”ser bara fördelar”

”Ukraina har stor potential att bidra till en mer konkurrenskraftig inre marknad”, säger Jimmy Sandell, näringspolitisk chef på Livsmedelsföretagen, till TN.
21 mars 2024

Här är de nya siffrorna för matsvinnet: “Fler behöver göra mer”

Livsmedelsavfallet från industrin motsvarar 29 kilo per person och år och utgör 25 procent av det totala livsmedelsavfallet. Detta enligt nya siffror från Naturvårdsverket, som förklarar att ökningen inte beror på ökat matsvinn utan en förändrad och EU-gemensam beräkningsmodell.
21 mars 2024

Våra experter finns här för dig

Som medlem i Livsmedelsföretagen har du tillgång till några av Sveriges främsta experter inom arbetsrätt, arbetsmiljö, livsmedelslagstiftning och medierådgivning.
  • Rådgivning i arbetsgivarfrågor
  • Rådgivning i arbetsmiljöfrågor
  • Råd om livsmedel och lagstiftning
  • Krishantering och medierådgivning

Livsmedels­företagens Hållbarhetsmanifest

Manifestet bygger på fem hållbarhetsåtaganden som Livsmedelsföretagens medlemmar kan ansluta sig till: fossilfri produktion och transport, halverat matsvinn, återvinningsbara förpackningar, goda leverantörsvillkor och effektivare vattenanvändning.

Folkhälsa och matglädje

Livsmedelsföretagen har definierat fem särskilt viktiga områden inom mat och hälsa. Tillsammans beskriver de hur livsmedelsbranschen arbetar för att främja mer hälsosamma mat- och levnadsvanor för alla.

Eat a Swede

Går det att producera högkvalitativ mat till 10 miljarder människor på ett hållbart sätt? Frågar du oss är svaret tveklöst ja. Om svenska livsmedelsproducenter får rätt förutsättningar kan de visa resten av världen vägen till hållbar produktion.