fbpx
Hoppa till innehåll

Bransch- &
arbetsgivar­organisation
för alla som gör
mat & dryck i Sverige

Inga skäl att vänta på fullskalig gårdsförsäljning

Det svenska dryckesundret har till stor del skapats av en ny generation tillverkare som har satt en helt ny standard för högkvalitativa alkoholhaltiga drycker, inte minst på spritsidan. Att utesluta dem från gårdsförsäljning vore ett stort misstag, skriver styrelsen i Sveriges producenter av alkoholdrycker på DI Debatt.
18 mars 2024

Peter Kullgren: Det blir ingen svensk köttskatt

Det blir ingen skatt på svenskt kött.Det säger landsbygdsminister Peter Kullgren (KD) – som ryter ifrån mot Nordiska ministerrådets förslag. "Det vore ytterst olämpligt att driva en sådan linje", säger Kullgren till Expressen.
18 mars 2024

Mattias Svensson: Inget är sött med skatt på socker

På DN Debatt (14/3) kräver Nordiska ministerrådets generalsekreterare Karen Ellemann att få styra vårt ätande efter vad som anses hälsosamt och miljövänligt. Det speglar en fattig syn på måltidens och ätandets betydelse, och missar många av dess dimensioner, skriver Mattias Svensson i SvD.
15 mars 2024

Anmälan öppen till Matdagen!

Den 25 april är det dags för livsmedelsbranschens viktigaste och roligaste evenemang. Temat i år är EU, och det kommer bjudas på EU-valdebatt, spännande samtal om euron, livsmedelsstrategin, regelbördor, svenskarnas svala intresse för EU och mycket mer.
25 januari 2024

Våra experter finns här för dig

Som medlem i Livsmedelsföretagen har du tillgång till några av Sveriges främsta experter inom arbetsrätt, arbetsmiljö, livsmedelslagstiftning och medierådgivning.
  • Rådgivning i arbetsgivarfrågor
  • Rådgivning i arbetsmiljöfrågor
  • Råd om livsmedel och lagstiftning
  • Krishantering och medierådgivning

Livsmedels­företagens Hållbarhetsmanifest

Manifestet bygger på fem hållbarhetsåtaganden som Livsmedelsföretagens medlemmar kan ansluta sig till: fossilfri produktion och transport, halverat matsvinn, återvinningsbara förpackningar, goda leverantörsvillkor och effektivare vattenanvändning.

Folkhälsa och matglädje

Livsmedelsföretagen har definierat fem särskilt viktiga områden inom mat och hälsa. Tillsammans beskriver de hur livsmedelsbranschen arbetar för att främja mer hälsosamma mat- och levnadsvanor för alla.

Eat a Swede

Går det att producera högkvalitativ mat till 10 miljarder människor på ett hållbart sätt? Frågar du oss är svaret tveklöst ja. Om svenska livsmedelsproducenter får rätt förutsättningar kan de visa resten av världen vägen till hållbar produktion.